Menu Sluiten

Tim ’S Jongers ziet en benoemt meermaals kracht Kansrijk Groningen

We zijn er trots op: Publicist Tim ’S Jongers heeft dit voorjaar Kansrijk Groningen waardevolle erkenning gegeven in zijn nieuwste boek Armoede uitgelegd aan mensen met geld, in een essay voor De Correspondent, in interviews in De Volkskrant en NRC en in een column in de Belgische krant De Morgen. Zo noemt hij onze aanpak ‘een succesvol project op het gebied van bodemherstel, geïnitieerd door iemand die zelf weet wat bodemerosie is…’

Lees meer →

De kloofdichters van Kansrijk Groningen

Kansrijk Groningen is een aanpak binnen het veel bredere armoedebeleid van de gemeente Groningen. Hier vertellen drie opmerkelijke buddy’s over hun bijdrage aan Kansrijk Groningen. Want een directeur, een afdelingshoofd én een wethouder zijn ook buddy. Zij vertellen uitgebreid over hun beweegreden en de noodzaak van deze aanpak.

Lees meer →

De cirkel van generatiearmoede

Op het inspiratiefestival Let’s Gro is er komende zaterdag 4 november een interessante talk is over generatiearmoede. Onderzoeker Erik Meij van het Sociaal Planbureau Groningen vertelt over zijn onderzoek naar generatiearmoede. Aan bod komen de levensverhalen van moeders die zijn opgegroeid in generatiearmoede.

Lees meer →