Menu Sluiten

KansrijK Groningen

De gemeente Groningen staat in de top vijf van armste gemeentes in Nederland. In Kansrijk Groningen gaan we deze armoede te lijf. We werken samen met deelnemers aan een nieuwe toekomst. Zij en hun buddy’s zijn de spil. Samen pakken zij de problemen aan die de meeste stress veroorzaken. En dat zijn lang niet altijd geldproblemen. We kijken daarnaast naar wat je écht wilt. Hoe wil jij je leven veranderen? Dat kan van alles zijn: meer contacten, blijere kinderen, een mooier huis, vrijwilligerswerk, een opleiding, betaald werk. Dat gaan we regelen. Want er werken veel partijen enthousiast met ons samen. In de wijken en bij de gemeente.

Onze Missie

In vier woorden is onze missie: Van moet naar moed.
We geven mensen de regie over hun eigen leven terug. We helpen, maar we stimuleren deelnemers ook om het zelf (weer) te kunnen. De vragen ‘Wat wil jij?’ en ‘Hoe komen we daar?’ staan altijd centraal. Maatwerk is de sleutel voor ons succes.

Onze aanpak in het kort

Met buddy’s geven wij ondersteuning aan deelnemers, zo intensief en zo lang als nodig is. De buddy’s leveren maatwerk, afgestemd op de wensen van de deelnemer. Buddy’s werken nauw samen met WIJ-teams, Werk & Inkomen en GKB, als het gaat om dingen anders te doen. Daarnaast met allerlei partijen in de wijken.

Hoe doe je mee?

Om te beginnen: laat je horen! Je kunt bijvoorbeeld contact opnemen met het WIJ-team of de brugfunctionaris van de school, als je mee wilt doen. Maar je kunt ook een bericht achterlaten op onze contactpagina, als je eerst meer wilt weten.