Menu Sluiten

KansrijK Groningen

Groningen gaan we deze armoede te lijf. We werken samen met deelnemers aan een nieuwe toekomst. Zij en hun buddy’s zijn de spil. Samen pakken zij de problemen aan die de meeste stress veroorzaken. En dat zijn lang niet altijd geldproblemen. We kijken daarnaast naar wat je écht wilt. Hoe wil jij je leven veranderen? Dat kan van alles zijn: meer contacten, blijere kinderen, een (beter) huis, vrijwilligerswerk, een opleiding, betaald werk. Dat gaan we regelen. Er werken veel partijen enthousiast met ons samen. Kansrijk Groningen werkt intussen in vier gebieden: Oost, West, Oosterpark en Zuid.

Onze Missie

De missie van Kansrijk Groningen is: Mensen de regie over hun eigen leven teruggeven.
Dit doen we vanuit onze visie: Van moet naar moed.
We helpen, maar we stimuleren deelnemers ook om het zelf (weer) te kunnen. De vragen ‘Wat wil jij?’ en ‘Hoe komen we daar?’ staan altijd centraal. Maatwerk is de sleutel voor ons succes. Wanneer nodig werken we ook intensief samen met het Doorbraaknetwerk Groningen.

Onze aanpak in het kort

Met buddy’s geven wij ondersteuning aan deelnemers, zo intensief en zo lang als nodig is. De buddy’s leveren maatwerk, afgestemd op de wensen van de deelnemer. Buddy’s werken nauw samen met WIJ-teams, Inkomensdienstverlening, Werk en Participatie en GKB, als het gaat om dingen anders te doen. Daarnaast werken de buddy’s ook met allerlei partijen in de wijken zoals scholen, kinderopvang, maatschappelijke organisaties en bewonersinitiatieven.

Wil je deelnemer worden?

Spreekt deze aanpak jou aan? En heb jij ook last van meerdere ingewikkelde problemen? Dan kun je deelnemer worden bij Kansrijk Groningen. Aanmelden om deelnemer te worden, kan op twee verschillende manieren:

  1. Ga naar de contactpagina. Vul daar je gegevens in en wat je vraag is. Wij nemen dan snel contact met je op.
  2. Heb je al contact met iemand van het WIJ-team, de brugfunctionaris of je coach Werk & Participatie? Dan kan deze persoon jou aanmelden. Natuurlijk alleen met jouw toestemming.

Meer informatie?

Wil je eerst alleen meer informatie? Laat dan een bericht achter op onze contactpagina. Vul daar je gegevens in en wat je vraag is. Wij nemen dan snel contact met je op.

Wil je als professional iemand aanmelden als deelnemer?

Werk jij als professional bij bijvoorbeeld een WIJ-team, als brugfunctionaris of als coach Werk & Participatie? En wil je iemand aanmelden als deelnemer bij Kansrijk Groningen? Zoek dan eerst het juiste gebied (Oost, West, Oosterpark of Zuid) en meld jouw cliënt aan. De contactgegevens staan hieronder.

Kansrijk Oost
Beijum, Lewenborg
Marloes de Bie 06 – 4628 3625
marloes.de.bie@nullgroningen.nl

Kansrijk West
Selwerd, Paddepoel, Tuinwijk, Vinkhuizen
Caroline Fries 06 – 5542 0048
caroline.fries@nullgroningen.nl
Kansrijk Oosterpark
Oosterpark
Ester Koens 06 – 2754 9009
e.koens@nullgroningen.nl
Kansrijk Zuid
De Wijert, Corpus den Hoorn, Hoornse Wijken, Rivierenbuurt
Adriana Overgoor 06 - 5542 0157
adriana.overgoor@nullgroningen.nl

Wil je misschien Buddy worden?

Ga dan naar de pagina’s over buddy’s. Daar vind je meer informatie over het werk van een buddy en wat de opleiding aan de Buddy Academie inhoudt. Daar staan ook de contactgegevens van de projectleiders van de vier gebieden.