Menu Sluiten

Kansrijk Oosterpark

Kansrijk Oosterpark is een project in Oosterpark voor mensen die meerdere problemen en veel stress hebben. Dat kunnen geldproblemen zijn, maar ook andere, zoals bijvoorbeeld moeite met het vinden van werk, een invulling van de dag of het hebben van een kind dat bijzondere aandacht nodig heeft. Deelnemers van Kansrijk Oosterpark nemen de regie over hun eigen leven terug met behulp en stimulans van hun buddy en van ondersteunende partijen.

Van moet naar moed
De essentie van de Kansrijk Groningen-projecten, waar Kansrijk Oosterpark bij hoort, is armoede aanpakken. Dit gaat vanuit de regel ‘van moet naar moed’. Je moet even niks en je hebt moed als je je situatie wilt verbeteren. Deelnemers werken samen met hun buddy aan een nieuwe toekomst. Als eerste zijn de problemen aan de beurt die de meeste stress geven.

Rust en ruimte
Wanneer je deelneemt aan Kansrijk Oosterpark, krijg je een buddy. Die kijkt samen met jou naar jouw wensen en doelen. Samen met de buddy ga je hier aan werken. De buddy volgt jouw tempo. Wat je ook samen doet, is kijken naar wat jij wil en wat jij nodig hebt. Zo komen er oplossingen voor problemen waar je misschien al een tijd mee loopt. Door deze aanpak komt er meer rust en ruimte in je leven. Daarna kun je stappen zetten naar wat jij wil: vrijwilligerswerk, een opleiding of betaald werk?

Wat wil jij?
Bij Kansrijk Oosterpark werken deelnemer en buddy 1 jaar samen. Wat gebeurt er in dat jaar? De buddy heeft elke week een gesprek met jou. Jullie gebruiken de erkende methode Mobility Mentoring®. Samen bespreek je alle zaken van jouw situatie, zoals wonen, gezondheid, geldzaken, opvoeden, werk en opleiding. Jullie gebruiken hiervoor doel-actieplannen waarmee je kleine, overzichtelijke en haalbare doelen stelt. De vraag ‘Wat wil jij?’ staat altijd centraal.