Menu Sluiten

Sunny Selwerd MobilityMentoring

In januari zijn we gestart met het project Sunny Selwerd MobilityMentoring®. Het is bedoeld voor bewoners die willen werken aan een nieuwe toekomst voor zichzelf en hun familie. Dat doe je samen met een buddy. Je kijkt samen naar wat je wilt bereiken, zoals het oplossen van je financiële problemen, en/of vrijwilligerswerk doen, een opleiding volgen, een participatiebaan of werk. Maar het kan ook over andere levenszaken en –vragen gaan. Wat jij wilt staat altijd centraal.

Wat doet een buddy

Een buddy is een goed getrainde vrijwilliger die met jou kijkt naar wat op het moment nodig is in jouw leven. Je hebt elke week contact. Samen stel je doelen op die je wilt behalen en hoe je die kunt bereiken. De buddy is er een jaar voor jou, staat naast je en denkt mee. En als je dat wilt kan de buddy je ook in contact brengen met WIJ of een andere instantie die je verder kan helpen. Eind mei staat een interview met twee buddy’s in de Nummer één, de moeite waard om even te lezen.
MobilityMentoring is een samenwerking van WIJ Selwerd, de basisscholen en de scholen voor het voorgezet onderwijs in de wijk en de gemeente.

Wat is MobilityMentoring

De naam MobilityMentoring® komt van de methodiek die wordt ingezet als hulpmiddel waarmee jij jouw doelen en focus kan bepalen. Aan het begin, halverwege en aan het eind van het jaar kijk je samen naar wat je hebt bereikt gedurende dat jaar. En dat is vaak verrassend veel. In Beijum en Lewenborg is dit al twee jaar een succesvol project.
Wilt u meer informatie of u aanmelden? Dat kan bij Caroline Fries, 06 55 42 00 48 / caroline.fries@nullgroningen.nl