Menu Sluiten

Buddy Building versterkt Kansrijk Groningen

In de Kansrijk-projecten Oost, West en Zuid begeleiden 31 buddy’s ruim 70 deelnemers. Twee keer per jaar doen de buddy’s aan Buddy Building. Dat is een bijeenkomst van buddy’s om bij te praten, te netwerken en te verdiepen.

Op donderdag 19 mei jl. was er voor de tweede keer een Buddy Building. Buddy Building versterkt Kansrijk Groningen en het krijgt een vaste plek in het programma van Kansrijk Groningen.

De wijken en het dorp waar Kansrijk Groningen nu actief is, zijn: Beijum, Lewenborg, Selwerd, Paddepoel, Tuinwijk, De Wijert, Rivierenbuurt, Corpus den Hoorn en Haren. Tijdens de Buddy Building is een stand van zaken toegelicht. Dat verbreedt de blik van elke buddy, zodat er niet alleen kennis is over het Kansrijk-werk vanuit de eigen wijk, maar juist ook over hoe het gaat in de andere wijken en Haren.

De doorstroom- en uitstroomcijfers laten zien dat de Kansrijk-aanpak daadwerkelijk mensen verder helpt op hun weg naar eigen regie. Zo zien we dat tien mensen bezig zijn met een opleiding MBO/HBO?WO, dat acht mensen uit de bijstand zijn en nu betaald werk hebben of als zzp-er werken. Twee mensen doen vrijwilligerswerk.

Buddy Building. Foto Mariska de Groot.

Tijdens de Buddy Building hebben de buddy’s met elkaar gesproken over specifieke kennis die de buddy zou kunnen delen met de collega’s-Buddy’s. Daar is een rijke schakering aan onderwerpen uit voort gekomen: van kennis over ADD/ADHD, ervaring met rouw, en specifieke kennis over voedselallergiën en -intolerantie tot het op orde brengen van de papierwinkel.

Buddy Building versterkt Kansrijk Groningen en het krijgt een vaste plek in het programma van Kansrijk Groningen.