Menu Sluiten

Topambtenaren Sociale Zaken Den Haag onder de indruk

Op 11 april bezoeken Loes Mulder, secretaris-generaal van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en een aantal van haar ambtenaren het Floreshuis in de Korrewegwijk. Een van de onderwerpen van gesprek is de aanpak van Kansrijk Groningen. Buddy’s Nadia Elbaroudi en Jessie Hooper vertellen erover, samen met projectleider Marloes de Bie. ‘Den Haag’ is best onder de indruk.

SG Loes Mulder en René Asschert

Loes Mulder kwam onder meer naar Groningen om te luisteren naar inwoners die weten hoe het is om in armoede te leven, èn, naar de aanpak om er uit te komen. Het verhaal van Kansrijk Groningen kende ze nog niet. Loes Mulder: ‘Dit zouden we op ons ministerie veel meer moeten doen, luisteren naar mensen uit de praktijk’.

Kippevel-moment

De keuze van Marloes de Bie om buddy’s Nadia Elbaroudi en Jessie Hooper hun verhaal te laten doen, pakte goed uit. Marloes: ‘Het raakt mensen altijd, mij ook, om iemands persoonlijke verhaal te horen. Vooral de kracht die ze laten zien, hoe ze uit een nare situatie zijn gekomen, beiden studeren, kinderen opvoeden en ook nog meerdere deelnemers ondersteunen.’ Ze voegt toe; Ik denk dat we ons bezoek uit Den Haag wel wat kippevel-momentjes gegeven hebben.’

Marloes – Bezoek SG L Mulder

De SG vroeg waar Kansrijk Groningen nu het meest behoefte aan heeft. Marloes: ‘Extra geld om ons project verder te laten groeien, zou heel welkom zijn. Maar daar vragen anderen natuurlijk ook om.  Onze aanpak verder uitdragen, juist ook op het ministerie in Den Haag. Dát is voor ons daarom net zo belangrijk. Omdat we weten dat het écht werkt!’ De Haagse ambtenaren bevestigden de eerdere uitspraak van Loes Mulder. Ze willen vaker in gesprek met de mensen voor wie zij beleid maken. De eerste win-win werd zichtbaar: Kansrijk Groningen gaat mee naar Den Haag.

Foto bovenaan pagina: Nadia Elbaroudi (l) en Jessie Hooper. Foto’s Perrie Hoekstra