Menu Sluiten

Buddy Jennifer Wane zwaait af om juf te worden

Ze werkt sinds maart als onderwijsassistent in groep 1 en 2 op basisschool De Pendinghe. Ze kijkt er naar uit om volgend jaar de verkorte PABO te gaan doen. Jennifer Wane, eerst deelnemer en daarna buddy bij Kansrijk West: ‘Ze motiveren mij op school om als juf weer voor de klas te staan. Ik wou een ander leven. Laten zien wat ik in huis heb. Mijn buddy Jessie Hooper gaf mij het duwtje.’

Jennifer Wane komt uit Suriname, ze is een alleenstaande moeder met een zoontje. Familie heeft ze hier niet, haar sociale kring is klein. Jennifer: ‘Ik had mensen om mij heen nodig. Je wereld is zo klein, anders.’ Ze kwam regelmatig in de Vensterschool aan de Eikenlaan in Selwerd. Via een medewerker van het Consultatiebureau kwam ze in contact met Caroline Fries, uitvoerend projectleider van Kansrijk West.

Juiste vragen
Jennifer: ‘Caroline koppelde mij aan mijn buddy Jessie Hooper, dat was een gouden greep!’ Jessie bevestigt: ‘Ik herkende mijzelf in haar verhaal. Ons contact stroomde wel. Ik ben bij Jennifer thuis geweest en heb haar geholpen met praktische zaken. Maar vooral heb ik haar de juiste vragen gesteld: Wie ben jij? Wat wil jij? Wat heb je nodig?’ Slechts vier maanden was Jennifer deelnemer bij Jessie. Daarna werd ze zelf buddy.

Ook deze stap liep via Caroline Fries. Jennifer heeft zelf een deelnemer begeleid als buddy. Ze heeft haar deelnemer gesteund. Er is een hechte band ontstaan. De begeleiding is gestopt, maar ze zien elkaar nog regelmatig. Jennifer: ‘Ik ben een soort oma voor haar dochtertje.’

Je straalt
Deelnemer, buddy, onderwijsassistent en op weg naar juf voor de klas. Jennifer: ‘Ik wou een ander leven. Laten zien wat ik in huis heb. Die kans wou ik krijgen. En dat duwtje van Jessie had ik echt nodig.’ Jessie: ‘Haar zelfvertrouwen is terug, ze is uit haar eigen bubbel gestapt. Ze heeft benoemd wat ze wil en wat ze niet meer wil. Jennifer heeft het aangepakt en daar ben ik heel trots op.’ Jennifer: ‘Mensen zeggen tegen mij Je straalt! Ja, ik ben gelukkig en die energie geef je door.‘

Jessie Hooper (l) en Jennifer Wane (r)