Menu Sluiten

Minister Carola Schouten onder indruk van Kansrijk Groningen

Op donderdag 13 juli bracht demissionair minister van armoede Carola Schouten een werkbezoek aan Groningen. Ze sprak in de provincie met gedupeerden van de aardbevingen en in de Huiskamer van de Oude Bieb in Lewenborg met projectleider Marloes de Bie en Jessie Hooper. De minister was onder de indruk van de aanpak en resultaten van Kansrijk Groningen.

Het gesprek was in kleine kring, slechts vijf mensen. Dit is bijzonder omdat een minister vaak een groter gezelschap aan ambtenaren meebrengt. Er ontstond een bijzonder, open en ontspannen gesprek. Marloes en Jessie vertelden over hun eigen ervaringen in armoede en hoe hoe zij als eerste paar deelnemer-buddy in 2019 met Kansrijk Oost begonnen in Beijum.

Hun persoonlijke verhalen raakten de minister zichtbaar. Ze was onder de indruk van de aanpak en groei van Kansrijk Groningen en de partners er omheen. Ze stelde veel vragen over het hoe en waarom van het anders doen en over hoe de buddy’s het verschil maken. Ze nodigde Marloes en Jessie uit om het verhaal een keer in Den Haag te komen vertellen.

Foto: Bert Lanting