Menu Sluiten

Certificaat Buddy Academie voor derde groep buddy’s

De Buddy Academie groeit. Sinds de start, maart vorig jaar, heeft nu een derde groep buddy’s een certificaat behaald voor het Basisprogramma. Acht buddy’s uit Oost, West en Zuid ontvingen hun certificaat uit handen van Marloes de Bie, projectleider Kansrijk Groningen.

Nadia Elbaroudi is blij met haar certificaat: ‘Dit betekent heel veel voor mij. De trainingen waren zeer informatief. Ik heb veel geleerd. Ja, hier kan ik verder mee. Ik sta nog maar aan het begin, maar ik heb hier veel aan gehad. Grenzen stellen, vooral ook voor mezelf. Dat is een van de belangrijkste dingen die ik hier heb opgedaan.’

Wieger Witlox heeft veel gehad aan de praktijkvoorbeelden die de trainingen behandelden: ‘Ik begeleid drie deelnemers. De thema’s van het Basisprogramma gaan mijn goed ondersteunen in mijn werk. Maar juist met praktische voorbeelden, gaat de theorie leven. Dat mag voor mij nog wel meer.’

‘Jezelf ontplooien’, zegt Margriet de Boer, ‘je bent nooit uitgeleerd. Daarom vind ik die trainingen zo belangrijk. Je steekt er altijd wat van op. Op sommige thema’s heb ik echt meer inzicht gekregen in de achtergronden. En dat neem je mee in je eigen leven en in de begeleiding van de deelnemer. Dat is zo waardevol.’

Marloes de Bie feliciteert de acht buddy’s met gepaste trots: ‘Het is wel even een investering. Maar vooral in jezelf. Ik hoop dat jullie nog heel lang buddy blijven. Veel succes allemaal!’

Op de foto, achter vlnr: Wieger Witlox, Anje Poelman, Koosje van Doesen, Margriet de Boer, Ivan Pavic.
Voor vlnr: Nienke Bol, Nadia Elbaroudi, Linda Stinissen.