Menu Sluiten

David krijgt zijn leven op orde

David zat in een dip op alle fronten. Emotioneel, psychisch, financieel, baan kwijt door corona en hij had zich teruggetrokken uit zijn sociale netwerk. Hij kwam er zelf niet niet meer uit. Een vriendin had veel aan een buddy gehad. Op haar advies belde hij het WIJ-team en kreeg hij een afspraak met de projectleider van MobilityMentoring® Sunny Selwerd. Al snel volgde de kennismaking met buddy Gabriëlle. Samen scheppen ze orde in zijn leven.

David: “Half maart maakten we kennis en we startten nog diezelfde middag. Prioriteit 1 was de financiële nood wegnemen. Met hulp van Gabriëlle kreeg ik snel een uitkering en toen het wat beter ging, kon ik via haar contactpersoon bij de gemeente aan de slag bij de GGD als bron- en contactonderzoeker. Toen er wat structuur in mijn leven was, ging het over ‘en hoe nu verder’. Waar gaat jouw hart sneller van kloppen, vroeg ze. Door die gesprekken durfde ik het aan om me aan te melden bij de theateropleiding in Zwolle. Mijn leven is sindsdien de achtbaan ingeschoten en het gaat niet altijd goed. Het is te veel, dingen gaan te snel. Dan helpt het dat er iemand is die naast me staat. Met wie ik even kan appen of bellen, met wie ik kan sparren zonder dat ik eerst een afspraak moet maken. Gabriëlle is niet de hulpverlener die het beter weet. We doen het samen, we zijn gelijkwaardig.”

Gabriëlle: “Ik ga niet de dingen voor iemand regelen, maar mét iemand. Het is de keus van David, wat vindt hij belangrijk?”
David: “Het is nog steeds buffelen, maar ik weet dat ik nu op mijn plek ben, ik ben met heel veel goede stappen bezig. Het helpt dat ik de negatieve dingen van de dag bij Gabriëlle kan spuien. Ze ziet altijd lichtpuntjes, en die neem ik mee als ik de volgende dag weer opsta.”

Zit jij in een moeilijke situatie en weet je niet meer hoe je eruit moet komen? Dan is een buddy (een professionele vrijwilliger) misschien iets voor jou.
klik hier voor meer informatie of om je aanmelden.