Menu Sluiten

Hulp vragen? Impossible! Maar nu niet meer….

Het stellen van de eerste vraag om hulp is vaak het moeilijkst. ‘Ik was onzeker’, zegt Raghda, ‘Ik vertrouwde de mensen niet’. Ze vond ook dat ze het zelf moest kunnen. Toch zette zij de stap en meldde zich aan bij Kansrijk Groningen. ‘Ik heb bij Kansrijk Groningen leren durven, leren vertrouwen. Het gaat goed met mij.’ Bekijk hier het verhaal van Raghda. Een film van Colin Mooijman.

 

Rahgda is nu vier jaar in Nederland. Ze komt uit Syrië en ze studeert ICT aan het Alfa College. In het begin durfde ze niet eens de verzekering te bellen of iets aan te klikken op het internet. Hulp vragen? Impossible! Ze vond dat ze het allemaal zelf moest kunnen. Toch kwam bij haar een omslag. Raghda: ‘Gewoon vragen Kun jij mij helpen? Hoe moeilijk is dat?’ Ze besloot zich aan te melden bij Kansrijk Groningen.

Uit het vuur gehaald

‘Bij Kansrijk Groningen wordt je geholpen door een buddy. Zij leert jou dingen en zij leert ook van jou. We chillen samen en we verhelpen samen problemen. De buddy is de persoon die achter je staat.’ Hoe gaat het nu met Raghda? ‘Goed’, zegt ze met een prachtige lach, ‘ik heb bij Kansrijk Groningen leren durven, leren vertrouwen. Mijn buddy heeft mij uit het vuur gehaald. Dus ik voel mij nu helemaal goed.’